Select Page

Press Release – Groningen, October 2019

NorthChain and Lab EX U announced a strategic partnership today. Today was the official moment, signing the documents with NorthChain. We already have been working together for a while. NorthChain is a blockchain no-code solution which will be used by LAB EX U to implement custom business solutions.

“NortchChain has cracked the code to no-code development of business applications with blockchain technology,” says Plein. “We both have the same philosophy that technology comes second, and we should spend first the time on the right processes. We focus 80 – 90% of our efforts investigating the underlying process and business challenges. As the blockchain application is generated and not manually programmed, the time needed to design an application is 2 to 3 months. The fact that no-code is business focussed fits our philosophy as a glove.”

NorthChain offers an blockchain solution based on OLE, a high-level natural language, developed by Dr. Herman Balsters. The blockchain solution is based on Corda R3, a private blockchain solution, and, therefore, applicable within a company and public sector.

Blockchain technology makes it possible, increasing the collaboration within supply chains becomes possible, even easy. As the technology enables multiple parties to work within the same blockchain without the hassle of current solutions. So integration with your partners in the supply chain becomes much more accessible, but also developing applications within your organization that seamlessly fit your processes is a piece of cake.

“We offer groundbreaking technology and way of working,” says Jelko van der Wiel. “We were looking for implementation partners that also are able to fit to our philosophy. The demand for our blockchain solution is snowballing within several businesses; therefore, partnerships are key to our success. As LAB EX U has already experience within areas of supply chain, operations, energy, and public sector, we are pleased to have them on board as a partner.”

Website: https://www.labexu.com

Website: https://www.northchain.tech/

NorthChain en Lab EX U kondigen een strategisch partnership aan vandaag. 

Vandaag was het officiële moment, het tekenen van de documenten van NorthCahin. Beide partijen werken al een tijdje samen, maar nu is het officiële moment.  NorthChain is een blockchain no-code oplossing welke gebruikt gaat worden door LAB EX U om custom business oplossingen te implementeren.

“NortchChain heeft de code gekraakt voor no-code ontwikkeling van business applicaties met blockchain technologie,” zegt Michael Plein. “We hebben beide dezelfde opvatting dat technologies op de tweede plaats komt, en dat we ons eerst moeten richten op goede processen. We focussen ons voor  80 – 90% op het bedrijfskundige gedeelte, dus het onderliggende proces en uitdagingen. De blockchain applicatie wordt gegenereerd en niet handmatig geprogrammeerd, is de tijd die nodig is om een applicatie slecht 2 tot 3 maanden. Het feit dat het een no-code oplossing is die “business” gefocust is past ons als een handschoen.”

NorthChain beidt een blockchain oplossing gebaseerd op OLE, a hoog-niveau natuurlijke taal, ontwikkeld door Dr. Herman Balsters. De blockchain oplossing is gebaseerd op Corda R3, een private blockchain platform, en daarom, toepasbaar binnen een bedrijf of publieke sector.


Blockchain technologie maakt het mogelijk om samenwerking in supply chains te vergroten, zelfs makkelijk omdat de technologie het mogelijk maakt om voor meerdere partijen om te werken in een zelfde omgeving zonder de problemen van de huidige oplossingen. Dus integratie met uw partners in uw keten wordt dus veel eenvoudiger, maar ook het ontwikkelen van applicaties binnen uw organisatie die naadloos aansluiten op uw processen is gemakkelijk geworden.

“We bieden baanbrekende technologie en manier van werken” zegt  Jelko van der Wiel. “We waren bezig met het aansluiten van implementatie partners die ook bij onze filosofie passen. De vraag naar onze blockchain solution is groeit in snel tempo binnen verschillende type businesses, daarom zijn partnerships de sleutel voor ons succes. Omdat LAB EX U al ervaring heeft in gebieden supply chain, operations, energie and publieke sector, zijn we blij om ze aan boord te hebben als partner.”

Website: https://labexu.com

Website: https://www.northchain.tech/

Call Now Buttoncall directly